Fresco’s

Creëer je eigen stuk kunstgeschiedenis met een ambachtelijk werk op traditionele wijze.

Eeuwenoude technieken

Alhoewel de eerste fresco’s dateren van de 13e eeuw, zijn de beschrijvingen ervan terug te vinden sinds de 15e eeuw. In 6 verschillende stadia wordt er met verf een tekening in natte kalk verwerkt. Hierbij maak ik extra gebruik van de spolvero techniek waardoor de schets voorzien wordt van honderden gaatjes voor een nog betere dekking. Tot op heden gebruik ik deze traditionele technieken, gehanteerd door de grootste kunstenaars uit de geschiedenis.

Uniek kunstwerk

Letterlijk vertaald betekent fresco ‘vers’ in het Italiaans. Het werk wordt op het moment zelf gecreëerd. Het aanbrengen ervan vergt kennis en een gedetailleerde zorgvuldigheid waardoor elke fresco zijn eigen, unieke karaktereigenschappen krijgt. Net zoals bij elke andere specialisatie zijn kennis, ervaring en een goede voorbereiding van cruciaal belang. Dankzij de hoge kwaliteit is een levensduur van 200 jaar gegarandeerd.

Officieel erkend

Opgeleid in 2004 aan het Hoger Instituut voor decoratie- & restauratietechnieken Mylemans in Kapellen, behaalde ik een officiële erkenning in het plaatsen van authentieke 15e eeuwse fresco’s. Gefascineerd door deze techniek, ben ik één van de laatste actieve plaatsers van deze ambachtelijke kunstwerken.

Niet zomaar een schilder

Reeds van jongs af aan gefascineerd door kunst, studeerde ik af met een specialisatie in traditionele schildertechnieken. Gedurende mijn loopbaan als schilder kwam mijn passie voor kunst en detail alsmaar meer bovendrijven, waardoor deze twee invalshoeken vandaag volledig in elkaar verweven zitten. Welkom in mijn wereld, waar stijl en techniek centraal staan.

Contact

Heb je een project of wil je een offerte?

Stel me gerust je vraag. Ik kom graag vrijblijvend op locatie kijken en/of maak een offerte.